mandag den 31. december 2012

 
 
 
31. december 2012, 23:56
 

Er situationen i verden den, at også uret for en atomkrig er ganske få minutter fra at falde i slag for en ny verdens komme. En meget ødelagt verden. Det er der slet ingen tvivl om. En verden, hvor mennesket over ganske få generationer evnede at bevise, at mennesket slet ikke er tænkende. Men er forblevet ligeså primitivt impulsreagerende, som de primater de kom af.

Så indstil jer blot på det værste. Og når det værste så bliver virkelighed, vil man overraskes over, at selv det værste man troede, også vil være en undervurdering af virkeligheden.Her hjælper det ikke af bede til Gud. For Gud har skabt naturens love så gennemførte, at dersom naturens love brydes, så kommer alle til at bøde for det. Også de, der passivt så til. For med hjernen til at tænke med, gav Gud også menneskeheden det fulde ansvar for at forvalte naturligheden i tingene. Så forvent ikke efterfølgende den manglende ansvarlighed, at Gud er tilgivende menneskeheden for deres synder. For der bliver ikke nogen tilgivelse.

Således er det mennesket selv, der står med det hele ansvar. Hvorfor der ikke er grund til at ønske et godt nytår. For det ansvar evner mennesket tydeligvis slet ikke at tage. Hvorfor det bedste de kan håbe på, er en hurtig død.

Det er da også, her få minutter til det nye år, det bedste, jeg vil kunne ønske jer.
 
-------------------------------------------
 
Refleksion på
 
Kronik:

Slangens År 2013

Af Uffe Ellemann-Jensen, tidl. udenrigsminister
Berlingske, 31. december 2012, 22:30

Ingen kommentarer:

Send en kommentar