fredag den 18. januar 2013

Kronik: Civilisationskrig er en farlig myte


Brian Esbensen: Marie Krarup og andres idé om en civilisationskrig mellem Vesten og islam er både forkert og farlig. Og så viser den, at de radikale muslimer og det yderste højre ser verden gennem den samme snævre optik.
Af Brian Esbensen, Cand.Scient.Soc.,
udviklingspolitisk kommentator, mellemøst-redaktør, RÆSON
Berlingske, 17. januar 2013
 
.
»Vi er i krig med den islamiske civilisation.« Således påstod Marie Krarup i sit omdiskuterede blogindlæg 14 december 2012, her på Berlingske. Hun er langtfra alene, men blot en af dem, der forsøger at italesætte teorien om civilisationernes sammenstød. Sammen med bl.a. Sørine Gotfredsen, Jesper Langballe, Lars Hedegaard, Ralf Pittelkow, Mikael Jalving, Søren Espersen, Karen Jespersen osv. insisterer hun på, at en såkaldt vestlig og en islamisk civilisation ikke kan eksistere side om side.
 
Den tanke er ikke blot, af mange grunde, forkert, men også farlig, da det risikerer at blive en selvopfyldende profeti. Problemet er ikke så meget, at en mindre forvirret kreds tror på det, men at det er en tanke, der både har bredt og stadig breder sig i et omfang, så den delvis bliver omsat til praktisk politik og danner grundlaget for vores (ofte meget fejlagtige) analyse af Mellemøsten.
Læs hele kroniken her:
 
__________________________
 
Bjørn Holmskjold
18. januar 2013, 08:25

Er du helt sikker på, at du ikke har våben…?
.
En kendsgerning er det, at den hvide mand alle dage har bekriget samtlige kulturer, der ikke var som de selv. Vi har alle dage set ned på de mange primitive mennesker rundt om i verden, der ikke, som vi, er et herrefolk. Slaveriet var datidens behandling af de enfoldige mennesker. De var jo kun underlige dyr. Nu kontrollerer vi dem ved at gøre deres regeringer til slaver af den vestlige kapitalisme og selvforståelse. Som bestemt ikke rummer den naturlighed, som findes hos de, hvis samfund vi konsekvent nedbryder med alle midler.
 
Gør de så modstand, da er de terrorister, som vi så dræber under forgiven af, at de er en trussel hele den vestlige verden.
 
Forsvarsminister Nick Hækkerup, hos Clement, Vist: DR1, 16. jan. 2013
“Jeg mener vi har simpelthen steder rundt om i verden, der ikke kan lide den måde vi lever vores liv på, og som heller så vi levede vore liv på en anden måde. Og som gerne vil gøre noget ved det på en ubehagelig måde. Og derfor er vi nødt til, sammen med vores allierede, være klar til at bruge det militære værktøj. Af to grunde – Den ene er selvfølgelig at bruge det, når en fare truer, men også fordi dem, der vil os det ondt skal vide, at vi er klar til at bruge det, altså den præventive effekt, så vi forhåbentlig slipper for at gøre det.”
Han udtrykker enfoldigt den hvide mands selvforståelse, for han evner ikke andet.

Han fatter ikke, at den vestlige verden er en trussel mod hele verden. Hvorfor den bekæmpes med alle midler. Om menneskeheden, og de sidste rester menneskelig naturlighed, skal overleve.

Klimaforskeren Elizabeth Hanna, Australian National University, siger til Sydney Morning Herald, at »tiden til spidsfindigheder og fortielse af situationens alvorlige karakter, for ikke at skræmme befolkningen, er passeret.«
»De af os, der bruger dagene på at pløje sig gennem – og bidrage til – den videnskabelige litteratur om klimaændringer, ser i tiltagende grad dystert på den menneskelige civilisations fremtid

Ingen kommentarer:

Send en kommentar