torsdag den 22. marts 2012

Den oprindelige "danskhed" var klansamfundene.

Nu er de mange dialekter jo påvisende, at nok boede man i samme landområde, men dog ikke med tættere relationer til de omgivende klaner, end at mosaikken af forskelligt klingende dialekter bliver påvisende, at klankulturen var det oprindelige. Som den har været det endnu længere tilbage, end til de tidligste mennesker. Hvilket den jo så er ved at blive igen. Nu blot i parcelhus- og lejlighedsstørrelser. Hvor man igen bliver sig selv nok i forhold til omgivelserne. Vi er med andre ord gået fra den helt naturlige klankultur, hvor sammenholdet var det kendetegnende, til et individualiseret egoistsamfund. Hvor hver især har nok i sig selv.


Skal man finde stumper af den oprindelige danskhed, skal man søge mod udkants-danmark, hvor man stadig finder rester af klansamfundene, som var engang. Menneskene her er vel ikke helt uvidende om, at de i bytte med det gamle til fordel for det nye, kun får det psykisk syge. Nemlig et individualiseret egoistsamfund. Hvor hver især har nok i sig selv.


Men de, der ved det, er i dag gamle mennesker, som dermed også er repræsenterende en gammeldags forståelse af tingene. Som de unge i dag kun har ringe respekt for. Hvorfor de lader sig lokke i fordærv af det overfladiske og intetsigende, som er at finde i afviklings-danmark.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar