torsdag den 30. oktober 2014

Sunni, Kuffar, Shia

Da min morfar blev født i 1888,

var stort set alle indianerne  i Amerika blevet udryddet.

Men hvad har det med shia-sunni sagen at gøre?

.
632
.
Indianerne er tilhørende de tidligste folk. Om hvilke profeten saws gjorde gældende var de rigtigste muslimer. De levede i klaner spredt ud over det hele kontinent fra nord til syd. Og havde naturligvis deres indbyrdes kampe og stridigheder. Kønsrollerne var klart opdelte og de tilbad og efterlevede den naturlighed Guds vilje havde påbudt menneskeheden at efterleve i pagt med naturen.
 
En dag opdagede den hvide mand fra Europa det nye land. Som de i første omgang besøgte med det sigte at plyndre landet for rigdomme. For så senere at begynde at bosætte landet. De traf så på indianerne, hvis tillid de i første omgang vandt med gaver. Men da den hvide mand ser sig selv som herrefolket, blev venligheden overfor de primitive mennesker kun kort. Indianernes kultur blev naturligvis ikke respekteret. Denne arrogance har altid været kendetegnende den hvide mand. Indianerne fik valget mellem slaveri eller døden.
 
Indianerne kunne godt have vundet kampen, hvis de havde koordineret sig. Men det evnede de ikke på grund af klanernes indbyrdes stridigheder. Hvorfor de kæmpede ligeså meget indbyrdes, som de kæmpede mod deres fælles fjende.
 
Da min morfar så dagens lys, var solen gået ned for indianerne. De overlevende fik tildelt nogle forblæste reservater uden bytte i form af bøfler. Som den hvide mand stort set havde fået udryddet.
 
På den måde er lighedspunkterne mange i forhold til muslimerne. Der på samme måde er blevet invaderet af den hvide mand. Hvis eneste interesse er natur ressourcerne. Og som hverken forstår eller respekterer den muslimske kultur og religion. Som den hvide mand ser som middelalderlig og primitiv. Hvorfor de har som målsætning at konvertere islam til en vestlig samfundsindretning.
 
Muslimerne er som indianerne et krigerisk klanfolk. Der alle er efterlevende Guds vilje som den er beskrevet i den hellige bog koranen. Men efter profetens saws død nu ikke længere efter samme fortolkning. Det er grunden til muslimerne strides indbyrdes om den rette fortolkning. Hvor så shia-sunni konflikten er den mest iøjnefaldende. Hvorfor de stridende parter på samme måde som indianerne kæmper mere indbyrdes, end de sammen bekæmper deres fælles fjende.
 
Det er naturligvis hverken Guds vilje, eller profeten saws ønske, at denne strid om fortolkningen af Guds vilje overhovedet findes i form af en blodig konflikt. Der i bund og grund intet har med koranen at gøre. Men alene skyldes den menneskelige enfoldighed og manglende evne til at fortolke koranen. Med den deraf følgende magtkamp. Som om vinderen så også ville have den rette fortolkning af koranen. Er der overhovedet nogen af de stridende parter, der kan vide sig sikre på, at de har den rette fortolkning?
 
Sikkert er det, at kuffar i den grad kan prise sig meget lykkelig over shia-sunni konflikten. Som kuffar gør alt for at forstærke. Til egen taktiske fordel naturligvis. Hvorved muslimerne forbliver at være sig selv den største fjende.
 
Som også indianerne var det til den bitter ende!
 .
 .13568
 .
Det er et korstog mod islam
https://holmskjold.net/det-er-et-korstog-mod-islam

Ingen kommentarer:

Send en kommentar